De zes eerste Nederlandse Billy’s zijn bekend

Vandaag werden de eerste zes jongens die in Nederland Billy Elliot gaan spelen tijdens een persconferentie voorgesteld.

Svenno, Jillis, Tydo, Stijn, Roan en Carlos zijn de zes jongens die als eersten in Nederland de rol van Billy Elliot gaan spelen in de gelijknamige musical. Bijna een jaar geleden startten deze jongens op de Billy Elliot sCOOL en sindsdien volgden ze lessen in onder andere ballet, tapdans, acrobatiek, acteren en zang. Na meerdere auditierondes zijn deze zes jongens uitgekozen en inmiddels gestart met de repetities voor de voorstelling.

De volwassen hoofdrollen in Billy Elliot worden gespeeld door Pia Douwes, Carry Tefsen, Sylvia Alberts, Bas Heerkens, Reinier Demeijer en Bas Grevelink. Verder bestaat de cast uit Loes Worm, Dennis Willekens, Liss Walravens, Merlijn de Vries, Jazmon Voss, Michael Snoey Kiewit, Jordy Maarseveen, Junior van Keulen, Mischa Kiek, Joost de Jong, James Harwood, Roberto de Groot, Leon de Graaf, Jochem Feste Roozemond, Milan van Weelden, Tabi Awan, Jeroen Duijghuisen, Suzanne Heijne, Barbara Hol en Michael Konings.

De musical Billy Elliot vertelt het verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985). Billy zit op boksen maar belandt toevallig in een balletles. Tot zijn eigen verbazing blijkt hij hiervoor talent te hebben. Tegen de wil van zijn vader in gaat hij, onder begeleiding van zijn fanatieke balletdocente, steeds harder trainen. Uiteindelijk mag hij auditie doen voor de Royal Ballet School in Londen. Billy hoopt zijn droom om danser te kunnen worden te verwezenlijken, hetgeen hem thuis grote problemen oplevert.

Billy Elliot de musical is vanaf 4 november exclusief te zien in het AFAS Circustheater Den Haag en gaat op zondag 30 november in première.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies