Amateur Musical Awards opnieuw uitgereikt in 2015

In 2015 worden opnieuw de Amateur Musical Awards (AMA’s) uitgereikt. Op 30 maart 2015 vindt de tweede editie van het gala plaats. Een professionele vakjury bepaalt wie er die avond met een award naar huis gaat.

Op maandag 24 maart 2014 vond de eerste editie plaats. Tijdens dit Gala in de grote zaal van het DeLaMar Theater in Amsterdam werden voor het eerst prijzen toegekend aan amateur musical producties. De vakjury van de AMA’s 2015 bestaat uit Jacques d’Ancona (voorzitter), Marianne van Wijnkoop, Anouk van Nes, Daniël Cohen en John ter Riet.

Vorig jaar werd door Pia Douwes de Special Talent Award toegekend. Het gastjurylid dat dit jaar de Special Talent Award toekent is nog niet bekend.

Een amateurmusicalproductie aanmelden voor de AMA’s kan uitsluitend digitaal, middels het inschrijfformulier op de website van de AMA’s. Alle aangemelde amateurmusicalproducties worden beoordeeld door de vakjury aan de hand van een presentatie. Hierbij krijgt het opvoerende gezelschap de gelegenheid om hun voorstelling te presenteren aan de jury middels een samenvatting van maximaal 20 minuten. De presentaties vinden plaats op verschillende presentatiedagen, verspreid over het jaar.

Op dinsdag 10 februari 2015 zullen de genomineerden in iedere categorie (m.u.v. de Special Talent Award) bekend worden gemaakt. Uit de nominaties kiest de jury de uiteindelijke winnaars. De winnaars zullen bekend worden gemaakt tijdens het Amateur Musical Awards Gala op 30 maart 2015.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies