Berget Lewis is klaar voor Dreamgirls avontuur

De repetities van Dreamgirls zijn officieel van start gegaan en zangeres Berget Lewis is er klaar voor om haar eerste musicalrol te spelen. “Als ik nu ga zeggen dat ik er niet klaar voor ben, dan komt het niet meer goed. Ik ben er klaar voor!” Lewis speelt de rol van Effie in de AV entertainment productie van Dreamgirls.

“Natuurlijk wordt het een uitdaging” verteld Lewis, die vooral bekend staat om haar stem. Ik kijk vooral uit naar het acteren omdat dit voor mij een nieuwe discipline is.” Lewis volgde deze zomer acteerlessen om zich voor te bereiden op haar rol in Dreamgirls. “Als ik zing ga er ik altijd al vol in en ben ik al bezig met het vertellen van een verhaal. Maar nu mag ik echt acteren met dialogen enzo.”

Voordat de repetities deze week begonnen heeft Lewis zich al goed verdiept in het materiaal. “Ik ben wel tig keer door het script heen gegaan en de laatste weken heb ik echt de scenes doorgenomen. Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden eigenlijk, het acteren. Ik dacht op een gegeven moment bijna, had ik dit maar eerder gedaan!”

“We zijn nu al een week aan het repeteren in het Zaantheater en staan nog maar aan het begin van alles, maar we gaan nu al best wel lekker.”

Een makkie is het echter niet. “Los ervan dat het sowieso zwaar is om een voorstelling vijf tot zeven keer per week te spelen, moet ik acteren, dansen en zingen.” Lachend voegt Lewis daar aan toe: “En niet zomaar zingen! We hebben het niet over ‘Poesie mauw’, het zijn echt heftige nummers. Nummers waarbij je flink de hoogte in moet gaan.” Vertrouwen heeft de zangeres er echter wel in. “Het is super zwaar, desalniettemin, ik ben er klaar voor. Ik heb ook zoiets van, als je zegt dat je het doet, dan ga je het doen en dan ga je er met de volle honderd procent voor.”

De muziek uit Dreamgirls is iconisch en beslaat een periode tussen de jaren vijftig, zestig en zeventig, aldus Lewis. “Het is een muziekperiode die bijna iedereen wel leuk vindt, bijvoorbeeld de Supremes en Jason Brown. Deze muziek vormt echt de basis van de soulmuziek.”

Naast Berget Lewis spelen Aïcha Gill (Lorell) en Pearl Jozefzoon (Deena) de vrouwelijke hoofdrollen in deze musical. “Aïcha is echt zo’n R&B meisje, die zingt fantastisch de muziek van Rihanna en Beyoncé. Ik met mijn soul en pop repertoire en Pearl met haar gospel, het is te gek om samen weer terug te gaan naar de basis. Om dat te mogen doen, dat is te gek! En dan heb ik het niet eens over de mooie kostuums, pruiken en alle tierelantijntjes die erbij komen kijken.”

De musical Dreamgirls is van september 2014 tot en met februari 2015 te zien in de Nederlandse theaters.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies