14-18 de musical is spectaculairder dan ooit

Na een zomerstop is de cast van 14-18 de musical weer terug voor een nieuwe reeks voorstellingen in de Nekkerhal te Mechelen (België). Het creatieve team heeft in de tussentijd echter niet stil gezeten.

Waar 14-18 de musical al een groot spektakel was heeft regisseur Frank van Laecke met zijn team nog meer spektakel weten toe te voegen. Zonder te veel te verkappen zien we nog meer vlammen en spektakel waardoor het publiek nog meer terecht komt in het midden van het oorlogsgeweld. En al dit spektakel werkt prima zonder de aandacht af te leiden van het krachtige verhaal en de prachtige muziek.

Sinds kort zijn er ook kleine wijzigen in de cast. Zo deelt Jo De Meyere vanaf nu de rol van Generaal met Mike Verdrengh. Verdrengh weet net als De Meyere indruk te maken met zijn krachtige stem en koelbloedige vertolking van zijn personage. Al weet Verdrengh zeker de menselijke kant van de Generaal mooi vorm te geven richting het einde van de voorstelling. Vanaf 17 september zal Marie Vinck de rol van Celine vertolken. Ze neemt het stokje over van Maaike Cafmeyer. Tijdens de eerste voorstelling na de zomerstop wist Jasmine Jaspers als understudy Celine de harten van het publiek te winnen.

Musical Reports schreef eerder over 14-18 de musical:Hoewel de historische correctheid meer dan eens buiten beschouwing wordt gelaten wordt van de wreedheid en de impact van de Eerste Wereldoorlog een correct beeld geschetst. Naast de indrukwekkende en theatraal zeer vakkundig geïmplementeerde special effects tijdens de gevechtsscènes, beschikt 14-18 namelijk ook over een uitmuntende cast, een goed verzorgde aankleding qua decor en kostuums.. en een onderhoudende verhaallijn.”

De cast van 14-18 de musical is met de nieuwe rekruten weer helemaal klaar voor een nieuwe speelperiode. Hoe lang de voorstelling nog te zien is hangt volgens regisseur van Frank van Laecke volledig af van het enthousiasme van het publiek. Duidelijk is dat deze zwarte bladzijde uit de Belgische geschiedenis een geschiedenisles is die weet te boeien, ontroeren en gegarandeerd nooit saai zal worden.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies