Radio 4 zendt Sweeney Todd van Nederlandse Reisopera uit

Sinds begin september is de musical Sweeney Todd weer te zien in Nederland. Ditmaal gebracht door de Nederlandse Reisopera. Radio 4 zal de gehele musical uitzenden op de radio. De uitzending start 20 september om 20:00 uur en duurt tot 23:00 uur. De opnames zijn gemaakt tijdens de première op 5 september in het Wilminktheater in Enschede.

Na een lange, onterechte gevangenschap in Australië keert barbier Benjamin Barker, bijgenaamd Sweeney Todd, terug naar Londen. Zijn vroegere huurbazin, de aan lager wal geraakte pasteienbakster Mrs. Lovett, vertelt hem dat zijn achtergebleven vrouw gif heeft ingenomen, nadat zij verkracht werd door de geslepen rechter Turpin. Todd zint op wraak op de rechter en op heel Londen. Hij opent een kapperswinkel waarin hij geregeld de hals van zijn klanten doorsnijdt. De lijken worden door Mrs. Lovett verwerkt in vleespasteien die gretig aftrek vinden. Maar de kruik gaat zolang te water totdat ze barst…

Update 21/09/2014: Heb je de uitzending gemist? De uitzending is op de website van NPO Radio 4 terug te luisteren.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies