De Kleine Kapitein laat verbeelding spreken

Meer dan veertig jaar na het verschijnen van het boek van Paul Biegel zijn de verhalen over de Kleine Kapitein voor de tweede keer te zien op het toneel. Het avontuurlijke verhaal over het kapiteintje komt op humoristische wijze tot leven in het theater door onder andere het rake script van Tom Sijtsma en de snelle regie van Bruun Kuijt.

Geen school, geen pianoles en geen zeurende ouders, dat lijken de Kleine Kapitein (Arjan Smit) en zijn vriendjes Dikke Druif (Christian van Eijkelenburg), Bange Toontje (Robbie Aldufri) en Marinka (Alexandra Alphenaar) wel wat. Met aangespoelde spullen maken ze een boot: de Nooitlek, en gaan hiermee op avontuur. Ze zijn op zoek naar het Eiland van Groot en Groei, waar ze binnen één dag groot kunnen worden. De grijze Schipper (Michel Sorbach) leidt de vrienden en het publiek door het verhaal.

De voorstelling laat de verbeelding van zowel de kinderen als de volwassenen spreken. Het decor van Jolanda Lanslots wordt op elke mogelijke manier gebruikt. Een boot, telefoons, televisies en sigaretten worden allemaal uitgebeeld aan de hand van stukken hout en andere aangespoelde voorwerpen. Voor de volwassenen is het misschien lastiger in te beelden dat de jonge kinderen gespeeld worden door volwassen acteurs, maar toch is dit op geen enkel moment storend.

Zonder enkele moeite wisselt de vijfkoppige cast voortdurend van rol. Ze vullen elkaar goed aan en hebben ieder een moment in de voorstelling waarmee ze het publiek in weten te pakken. Robbie Aldufri is aandoenlijk als Bange Toontje en Michel Sorbach  is de gedroomde verteller. De muziek van Händel is een fijne toevoeging aan het verhaal. Niet alle castleden hebben een sterke zangstem, maar door de humor die zij in de nummers leggen is dit hen al snel vergeven. Alphenaar heeft verreweg de beste zangstem en is hilarisch wanneer ze de rol van Galatea op zich neemt.

De Kleine Kapitein is een humoristische, pakkende voorstelling die de verhalen van Paul Biegel op een fantasierijke wijze tot leven weet te brengen voor zowel het jongere als het oudere publiek.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies