Vincent van Gogh musical gaat volgend jaar in première

De musical over het leven en werk van Vincent van Gogh gaat er komen aldus de Telegraaf. Vanochtend bevestigde Albert Verlinde tijdens de presentatie van het ‘Van Gogh jaar 2015’ dat de audities volgende maand beginnen. In oktober volgend jaar gaat de grootschalige muziekproductie in Brabant in première. Het script, geschreven door Pieter van de Waterbeemd (o.a. ‘Wim Sonneveld’ en ‘Droomvlucht’) ligt nu bij het Van Gogh Museum om te worden gecontroleerd op historische feiten.

De titel van de musical wordt ‘Vincent zeg me hoe de kleuren klinken (2015).’ Verlinde: ,,In het verhaal ontdekken we dat Van Gogh kleuren zag waar andere mensen niets zagen. We nemen het publiek mee door een schilderijendepot waar ze in de wereld van Van Gogh worden gezogen. Zo wordt er een reis gemaakt door zijn oeuvre.”

De voorstelling zal gespeeld worden op een vaste locatie in Brabant, waar Van Gogh werd geboren en opgroeide. Het verhaal, dat in drama, beelden en muziek wordt gebracht, zal een spectaculaire beleving worden met technische hoogstandjes zoals we die kennen uit producties als ‘Soldaat van Oranje’ en ‘Anne’.De muziek en liedteksten zijn van Han Kooreneef (o.a. Marco Borsato) en de regie is in handen van Jos Thie (o.a. openluchtopera Orfeo en Euridice op Soestdijk). ,,Het idee en het verhaal hebben we al drie jaar af”, aldus Verlinde. ,,Nu komt het mooi samen met het 125ste sterfjaar van Vincent van Gogh in 2015.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies