Nieuwe Sprookjesboom musical is een feestje in het Efteling Theater

Sprookjesboom een wonderlijk muziekfeest (2014) is zaterdag in het Efteling Theater in première gegaan. Het eerste dat opvalt, wanneer men de theaterzaal in loopt, is dat de eerste rijen bestaan uit banken met kussens. Naast deze plaatsen speciaal voor kinderen zijn er natuurlijk ook stoelverhogers zodat ook alle kleine toeschouwers de voorstelling goed kunnen zien.

Wanneer de voorstelling is begonnen zien we het mooie decor dat het sprookjesbos verbeeld. Hoewel er qua decor weinig wordt gewisseld gedurende de voorstelling wordt er goed gebruik gemaakt van de ruimte en verveelt het uitzicht geen moment.

De inwoners van het sprookjesbos maken zich op voor het jaarlijkse muziekfeest. Iedere sprookjesbosbewoner heeft een instrument uitgezocht om mee op te treden tijdens dit grootse feest. Assepoester (Amy Galatá) oefent druk op haar harp, de wolf (Thijs van Empel) stapt in de voetsporen van zijn idool André Rieu, Langnek (Niels van der Gaarden) is druk bezig met de organisatie van het feest en Klein Duimpje (Thijs van Empel) gaat optreden met de fluit die hij heeft “geleend” van de reus. Ook geitje Benjamin (Amy Galatá) wil dolgraag mee doen aan het muziekfeest maar hij heeft nog maar 1 dag om te oefenen en hij weet niet welk instrument hij moet uitkiezen. Ondertussen heeft de heks (Janneke Iking) zelf een instrument ontworpen dat een enorm lawaai maakt door het hele bos en dan verdwaalt juffrouw Lianne (Wieneke Remmers) samen met haar kinderkoor ook nog in het grote sprookjesbos.

Ondanks de relatief korte voorstellingsduur van een uur zijn er wel een groot aantal verhaallijnen. Dit maakt de voorstelling onderhoudend en ik heb me als volwassen kijker geen moment verveeld. Dit komt mede omdat er ook humor voor volwassenen in de voorstelling is verwerkt maar ook omdat, ondanks dat iedereen de personages al kent, de verhaaltjes nieuw zijn. Omdat de verhaaltjes daarnaast met elkaar verweven zijn is de voorstelling ook verrassend leuk voor volwassenen. De voorstelling is gemaakt voor een publiek van 3 jaar en ouder. Voor deze allerhoogste publieksgroep zijn ook een aantal momenten van interactie met het publiek ingebouwd. In veel kindervoorstellingen komt dit vaak gemaakt en langdradig over op het volwassen publiek. Maar Efteling Theaterproducties is het gelukt om de interactie op een natuurlijke manier in te bouwen en ook weet ze te vermijden dat het publiek zich gedwongen voelt mee te doen aan dingen waar ze niet op zit te wachten.

Het kinderkoor in de musical bestaat uit 7 kinderen van het vaste kinderkoor en 7 kinderen die eenmalig mee spelen. Tijdens de première maakte Frans Bauer Jr. en de zoon en dochter van Guus Meeuwis bijvoorbeeld eenmalig hun opwachting. Deze wisselende bezetting van het koor doet niet af aan de kwaliteit van het koor. Efteling Theaterproducties lijkt wat dat betreft heel goed te weten wat ze doet. De Efteling laat ook met deze Sprookjesboom musical zien dat ze weet wat theater maken is en het enige minpunt aan deze voorstelling is daarom dat de voorstelling niet avondvullend is. De voorstelling duurt een dik uur. Maar wel een uurtje feestje voor jong en oud.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies