Kinderen Geen Bezwaar: Alfred van den Heuvel pakt publiek in

De succesvolle televisieserie Kinderen Geen Bezwaar verdween na 9 seizoenen van de buis. Een aantal personages uit de serie is nu terug, maar dit keer op het toneel. Naast oude bekende Gerard en Sinan is er ook een bekende achter de schermen: Haye van der Heyden, scenarioschrijver van de televisieserie, schreef ook het script voor de toneelversie en had tevens de regie in handen.

Het zien van een paar foto’s op internet was voor Gerard (Alfred van den Heuvel) genoeg om een huisje in Frankrijk te kopen. Deze heeft hij gekocht via Kiki Classen van Zeg ‘ns AAA. Samen met Sinan (Gürkan Küçüksentürk) gaat Gerard naar de Dordogne om de boel op te knappen. Bij het zien van het huisje zakt Sinan de moed al in de schoenen, terwijl Gerard zijn eigen restaurant al voor zich ziet. Al snel vechten de twee mannen om de aandacht van hun mooie Franse buurvrouw Isabel (Renée van Wegberg). Doordat zij alleen haar eigen taal beheerst verloopt de communicatie met de mannen niet altijd even soepel.

Zonder afbreuk te doen aan het spel van de andere acteurs is het Alfred van den Heuvel die de voorstelling draagt. Hij weet net als in de televisieserie het publiek volledig in te pakken. De rol van Gerard is op zijn lijf geschreven. Zijn komische timing is perfect en hij weet als geen ander hoe hij op het publiek in moet spelen. Hoogtepunt is zijn hilarische dansscène.

Opvallend is het sterke spel van Renée van Wegberg, die in de voorstelling uitsluitend Frans spreekt. De actrice weet zonder moeite ellenlange Franse zinnen in hoog tempo uit te kramen. Dat dit voor Gerard en Sinan, evenals voor het publiek, totaal niet te volgen is, zorgt voor veel lachwekkende momenten.

De grote afwezige op het toneel is Anne-Mieke Ruyten in de rol van Maud. Via Skype maakt ze deel uit van de voorstelling, maar toch mis je haar fysieke aanwezigheid. Kinderen Geen Bezwaar voelt toch anders zonder Maud naast Gerard zijn zijde. De interactie die de twee in de televisieserie hebben zorgt vaak voor de meest komische scènes. In het theater is haar aanwezigheid helaas vooral gericht op het publiek.

Kinderen Geen Bezwaar mist door het ontbreken van een aantal vaste personages het echte gevoel van de serie. Gelukkig is daar nog Alfred van den Heuvel, die het komische van de serie naar het toneel weet te brengen. Kinderen Geen Bezwaar is vooral een avondje ontspannen, waarin meer dan genoeg te lachen valt.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies