“Ik ga Clayton met soul neerzetten”

Clayton Peroti speelt de rol van soulzanger Jimmy T. Early in de musical Dreamgirls. De musical ging vorige week zondag in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. En dat ging erg goed, aldus Peroti. ‘Ik vond het geweldig gaan. Ik heb het hartstikke naar mijn zin gehad. Natuurlijk was ik wel gespannen, maar het was gezonde spanning en dat is goed voor een première. Het ging goed, het was gewoon geweldig.’

De oorspronkelijk versie van de musical stamt uit 1981, maar werd bij het grote publiek pas bekend door de film die in 2006 uitkwam. In de film werd de rol van Jimmy T. Early gespeeld door Eddy Murphy. Dat zijn grote schoenen om te vullen voor Peroti. ‘Vandaar dat ik ook bij mezelf dacht: ik ga geen Eddy Murphy neerzetten, ik ga Clayton met soul neerzetten. Ik heb de film een hele tijd geleden gezien, maar nadat ik de rol kreeg van Jimmy T. Early, heb ik ‘m niet meer bekeken. Ik heb er wel een paar keer over getwijfeld: zal ik wel of niet kijken? Maar toen dacht ik: nee, ik doe het gewoon niet, ik laat het gewoon ontstaan en dat heeft goed uitgepakt.’

Het verhaal van Dreamgirls is gebaseerd op het leven van The Supremes en Diana Ross. Dat is in de musical goed te merken aan de grote hoeveelheid soulliedjes. Voor Clayton bepaald geen straf om deze nummers te zingen: ‘Ik ben in die tijd opgegroeid. Het heeft gewoon zoveel soul. Ik ben van zelf een soulzanger. Het is echt helemaal mijn ding. Dreamgirls is een heerlijke show om te doen. Als je wilt genieten, je wilt soul ervaren, je wilt iets spectaculairs zien, dan moet je echt naar het theater komen. Dreamgirls is een verrassing van het begin tot het eind.’

De Albert Verlinde Entertainment productie van Dreamgirls in nog tot en met februari 2015 in de Nederlandse theaters te zien.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies