Pippi verovert opnieuw de harten van jong en oud

Hoeveel is drie maal drie? En vijf maal twee? Precies, zes respectievelijk zeven. Wie Pippi Langkous kent, hoeft hier niet lang over na te denken. Het oersterke meisje met twee knaloranje, horizontale vlechten is terug in het theater en zet daar, met Tommie en Annika aan haar zijde, als vanouds de boel op stelten! Pippi Langkous (2014) is nu te zien door heel Nederland.

Annika en Tommie stemmen in eerste instantie in met het voorstel van tante Pastellia om de leegstaande Villa Kakelbont grijs te schilderen zodat deze beter in het degelijke straatbeeld past. Wanneer zij echter een kijkje gaan nemen raken zij onverwacht verzeild in een spannend èn grappig piratenavontuur met de eigenares van dit pand: Pippi Langkous. Annika en Tommie bloeien helemaal op in het bijzijn van Pippi. Net thuisgekomen van een lange reis, staat Pippi alweer snel paraat om opnieuw op pad te gaan. Uit de flessenpost van haar vader blijkt namelijk dat hij gevangen zit op Pirateneiland, en dus moet hij bevrijd worden..en Tommie en Annika gaan natuurlijk mee.

Hanna van Vliet praat en beweegt precies als de Pippi uit de tv-serie. Ze eet nog altijd graag kannenpoeken, is op zoek naar wat een spoenk is en tilt wanneer nodig zo haar paard Witje even boven haar hoofd. Van de typische Pippi-humor is niets verloren gegaan. Ook Anne Deliën en Joey Schalker zetten exact de karikaturale Annika en Tommie neer, zoals iedereen ze kent. De degelijke en ietwat tuttige Annika is het perfecte tegenwicht voor de overenthousiaste flapuit Tommie. Meneer Nilsson is wat gegroeid sinds de tv-serie: het lenige en acrobatische huisaapje wordt op komische en tegelijk vertederende wijze vertolkt door Remy Koffijberg. Tenslotte verdient Raymond Kurvers als Tante Pastellia credits voor de overtuigende wijze waarop hij deze deftige, bekakte tante gestalte geeft.

Hoewel de liedjes (Ivo de Wijs) in de voorstelling qua melodie niet echt blijven hangen, bevatten ze zeker iets aanstekelijks. De teksten zijn veelal grappig en vrolijk, hier en daar ook gevoeliger van aard. Regelmatig klapt de hele zaal enthousiast mee en aan het geroep van de jongste bezoekers is duidelijk te horen dat er goed wordt opgelet én wordt meegeleefd. Het achterstevoren-in-geheimtaal-lied over tante Pastellia is een van de uitblinkers in creatief opzicht, want juist dit nummer zet aan het denken.

Pippi spreekt enorm tot de verbeelding: ze is stoer, grappig, nergens bang voor, soms een beetje brutaal maar tegelijk ook weer aandoenlijk wanneer ze even een kwetsbare kant laat zien. Voor volwassenen zitten er veel woordgrappen in de voorstelling die wellicht door de kinderen gemist worden, maar die het ook voor de volwassenen de moeite waard maken. Af en toe mist een enkele scène wat vaart maar over het algemeen zit het tempo er goed in. Het decor is multifunctioneel en aan alle kanten te gebruiken. De vliegende elementen leveren soms wat visuele grappen op, wanneer onderdelen als “tetrisblokjes” naar beneden komen.

Pippi verovert harten van kinderen én volwassenen. Een heerlijke, opgewekte familievoorstelling waarin de cast de oude tv-serie weer nieuw leven weet in te blazen. Pippi Langkous is tot en met februari te zien in diverse theaters door heel Nederland en België.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies