William Spaaij en Michelle van de Ven in The Last 5 Years

William Spaaij en Michelle van de Ven spelen de hoofdrollen in de nieuwe M-Lab productie The Last 5 Years. De repetities van deze Jason Robert Brown musical zijn vandaag van start gegaan in M-Lab. Daar zal de musical eind deze maand ook exclusief te zien zijn.

Oorspronkelijk zou in deze periode de voorstelling ‘The Big Abusical’ te zien zijn in het M-lab. De multidisciplinaire muziektheatervoorstelling geïnspireerd op het leven en lijden van popidolen zoals Britney Spears is nu geannuleerd. Of de voorstelling in een later stadium alsnog te zien is in het M-Lab is onduidelijk.

The Last 5 Years vertelt het verhaal van een koppel in hun eerste vijf jaar samen die, zo blijkt al na een paar minuten, ook gelijk hun laatste vijf jaar samen zijn. In de vijf jaar die hun liefde duurt, komen alle fasen van een relatie voorbij; van de eerste verliefdheid en de eerste ergernissen tot aan het uiteindelijke loslaten. Bijzonder is dat Nathan (Spaaij) het verhaal van voor naar achter vertelt, waar Sanne (Van de Ven) juist van het einde teruggaat naar het begin. De twee komen elkaar slechts halverwege hun verhalen tegen; op hun bruiloft.

Om het gegeven van de twee eigen verhalen met eigen gevoelens en ideeën nog meer te onderstrepen, maakte regisseur Benno Hoogveld  een bijzondere keuze. Acteurs William Spaaij en Michelle van de Ven repeteren namelijk bijna de gehele repetitieperiode afzonderlijk van elkaar. Omdat Van de Ven nog tot 26 oktober in Das Phantom der Oper in Hamburg speelt, gebeurt dat repeteren zelfs in twee landen. Een deel van de repetitieperiode verblijft regisseur Hoogveld in Hamburg en een ander deel repeteert hij met Spaaij in Amsterdam. Pas tijdens de montageperiode komen de twee acteurs samen. The Last 5 Years is exclusief in M-Lab te zien van 30 oktober tot en met 3 november.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies