Professionele en lokale musicalacteurs in ‘Het Meisje van Velsen’

De Stadsschouwburg Velsen opende 75 jaar geleden haar deuren als de REX-bioscoop van mevrouw Dekker-Noorduijn. Om dat jubileum te vieren vroeg de schouwburg Daniël Cohen (o.a. ‘Schone Schijn’, ‘Evita’ en ‘Next to Normal’) om een sprankelend en humoristisch verhaal te schrijven over de geschiedenis van Velsen. Dat heeft hij gedaan, en hoe! ‘Het Meisje van Velsen’ – te zien van dinsdag 21 oktober tot en met zondag 26 oktober – is een originele musical voor, door én over Velsen.

In ‘Het Meisje van Velsen’ spelen professionele musicalacteurs als Eline Schmidt, Frédérique Sluyterman van Loo, Burt Lamaker,  en Florens Eykemans samen met lokale amateurs en talenten. Zo is alle muziek in ‘Het Meisje…’ geschreven door de Velsense Koen van der Wel, die hiermee debuteert als professioneel componist.

‘Het Meisje van Velsen’ is behalve een spetterende musical ook een theatrale ode aan Velsen. Als middelpunt in haar eigen romantische liefdesverhaal suist het Meisje van Velsen op komische wijze door de Velsense geschiedenis. Het begint allemaal in de REX-bioscoop waar het Meisje – gespeeld door Eline Schmidt (ook uit Velsen) – werkt als ouvreuse en de bezoekers hun plaatsen wijst. Tussen haar werk door droomt het Meisje een avontuurlijker leven. Op een avond trekt zij de stoute schoenen aan en stapt zij door het filmdoek een nieuwe wereld in. Eén waarin alles kan. Zij reist als een Alice in Wonderland door de tijd en staat net zo makkelijk tussen de knotsvechtende Romeinen die rond het jaar nul voet op Velsense bodem zetten, als tussen de gravers van het Noordzeekanaal . Zij doet haar boodschappen bij de Kijkgrijp en koopt haar ijsjes aan de kar van Simon de Wit. Ook ontmoet zij de legendarische Keizerin Sissi, als die een bezoek aan Santpoort brengt.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies