Oplichter producers Rebecca krijgt bijna drie jaar gevangenisstraf

Een voormalige New Yorkse zakenman heeft een gevangenisstraf van bijna drie jaar gekregen nadat hij toe heeft gegeven dat hij de producers van de Broadwayproductie Rebecca – The Musical heeft opgelicht.

De musical Rebecca, gebaseerd op het gelijknamige boek van Daphne du Maurier, had in 2012 in première moeten gaan, maar werd geannuleerd door financiële tekortkomingen. Mark Hotton (49) werd veroordeeld tot 34 maanden gevangenisstraf en een geldboete van 68.000 dollar voor de producers van Rebecca en 500.000 dollar voor de regering.Volgens de aanklagers had Hotton de producers miljoenen beloofd in ruil voor een vergoeding van 7.500 dollar en 8% rendement op fondsen die meer opbrachten dan 250.000 dollar, plus vergoeding van onkosten.

Hotton liet de producers weten dat hij vier buitenlandse investeerders had gevonden die bereid waren 4.5 miljoen dollar te investeren in de musical. Volgens de aanklagers waren deze investeerders fictief.

In dezelfde periode heeft Hotton ook een onroerend goed bedrijf uit Connecticut opgelicht door ten onrechte te beweren dat hij kon helpen bij het verkrijgen van financiering voor verschillende ondernemingen. Het bedrijf heeft honderden duizenden dollars betaald aan Hotton, maar nooit de financiering gekregen die hij beloofd had.

Ben Sprecher, producer van Rebecca, was aanwezig bij de hoorzitting en liet na afloop weten dat hij geen mening heeft over de gevangenisstraf van Hotton. De 68.000 dollar boete noemt hij “niets in vergelijking met de impact die het op de show heeft gehad. Hij heeft een volledige Broadwayshow, waar meer dan 100 mensen aan meewerkten, om zeep geholpen.”

Sprecher laat weten dat hij nog steeds hoopt dat de productie eind 2015 zijn première zal beleven.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies