Stephen Sondheim werkt aan nieuwe musical

Componist Stephen Sondheim heeft tijdens het New Yorker Festival laten weten dat hij, samen met de Amerikaanse toneelschrijver David Ives, werkt aan een nieuwe musical. De musical is gebaseerd op twee films van de Spaanse filmmaker Luis Buñuel.

De musical is gebaseerd op twee surrealistische films: “The Discreet Charm of the Bourgeoisie” (1962) en “The Exterminating Angel” (1972). De film uit 1962 vertelt het verhaal van een groep mensen die op zoek zijn naar een plek waar zij samen kunnen dineren. De film uit 1972 draait om mensen die samen dineren, maar die na afloop gevangen zitten in helse omstandigheden. Sondheim laat weten dat hij al jaren met het idee rondloopt om van deze films een musical te maken. Over de vorm van de musical wil hij nog niets loslaten.

The Public Theater en de producer Scott Rudin produceren de musical, die over een paar jaar te zien zal zijn in het Public Theater in New York.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies