Marijn Brouwers is fris en Frans in Bon Anniversaire

Marijn Brouwers kennen we misschien van zijn deelname aan ‘Op zoek naar Zorro’ of van zijn rol in Ciske de Rat, waar hij understudy van Danny de Munk was. Daarnaast is Brouwers eerder te zien geweest in een ode aan de muziek van Frans Halsema. Nu is hij terug in het theater met Bon Anniversaire.

Brouwers zingt in een tijdsbestek van vijf kwartier, achttien liedjes van de Fransman Charles Aznavour. De liedjes worden allemaal in het Nederlands vertolkt; sommige door Brouwers zelf en sommige door andere vertaald. De liedjes blijken prachtig te werken in het Nederlands en als je niet beter wist, dacht je dat je met oorspronkelijk Nederlands materiaal te doen zou hebben. Toch neemt Brouwers je snel mee naar Frankrijk door middel van korte anekdotes. Tijdens deze intermezzo’s maken we kennis met Brouwers liefde voor Frankrijk maar komen we weinig te weten over Brouwers zelf. Jammer, want na regelmatig vocaal te knallen wil het publiek graag meer weten over Brouwers en zijn voorliefde voor het materiaal van Aznavour. Toch weet Brouwers wel een nieuwe kant van zichzelf te laten zien. In dit programma maken we kennis met de zwoele kant en is het wat minder braaf dan tijdens Beste meneer Halsema.

Grappige, ontroerende, lieve en vrolijke liedjes volgen elkaar in rap tempo op. Brouwers wordt bijgestaan door drie geweldige muzikanten onder enthousiaste leiding van Marc-Peter van Dijk. Brouwers sluit af met het prachtige La Bohème en laat nog een keer horen het materiaal meer dan machtig te zijn.

Brouwers laat het publiek op een prachtige manier (opnieuw) kennis maken met het werk van Aznavour. Verfrissend zijn de nieuwe arrangementen en de mooie vertalingen. Ondanks dat we in deze voorstelling niet veel te weten komen over Brouwers voorliefde voor dit materiaal, kijken wij al uit maar het volgende soloprogramma.

Bon Anniversaire is te zien in de Nederlandse theaters tot en met 23 december 2014.

Lees ook het interview met Marijn Brouwers: Bon Anniversaire van Marijn Brouwers heeft meer show en seks

Klik op de foto’s om ze te vergoten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies