Musicalsterren bereiden zich voor op Musicals in Concert

In de Soundwise Studio’s van Eric van Tijn werkten Chantal Janzen, Simone Kleinsma, Jamai Loman, Willemijn Verkaik, René van Kooten, Stanley Burleson, Freek Bartels en Carolina Dijkhuizen eerder deze week aan de line up voor de Musicals in Concert reeks die in november gepland staat in het Ziggo Dome. Muzikale supervisor Eric van Tijn, regisseur Guus Verstraete, choreograaf Stanley Burleson en samensteller Maurice Wijnen werken samen met de artiesten aan een vernieuwende manier om oorspronkelijk in theaters gespeelde muziek ‘anders’ voor het voetlicht te brengen tijdens de drie concerten die op 15 en 16 november plaatsvinden.

Er is tijdens de repetities gewerkt aan frisse interpretaties van bekende musicalnummers: Wicked’s ‘Popular’ wordt een popnummer, Moeder Ik Wil Bij De Revue wordt groots opgevoerd in bigband/swing stijl, musical klassieker ‘ Don’t Rain on My Parade’ uit Funny Girl wordt door Kleinsma en Verkaik gezongen in de versie van de populaire televisieserie Glee, Freek Bartels, Stanley Burleson en René van Kooten zingen gezamenlijk een nieuwe versie van het bekende nummer ‘ On Broadway’.

Musicals in Concert wordt een feest der herkenning enerzijds en een grootschalige live ervaring met een theatrale touch aan de andere kant. De bezoeker krijgt geen musicalscènes te zien maar een concert met de nadruk op de basis van alle musicals: muziek die je iets doet, die emotie teweeg brengt. Of dat nou tranen van ontroering zijn of juist de drang om te dansen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies