Magie van Klaas Vaak werkt ook buiten de muren van de Efteling

Klaas Vaak (2013) was vorig jaar samen met zijn zandkabouters te zien in Theater De Efteling. Maar nu mag ook de rest van Nederland en België genieten van zijn avonturen. Sinds zaterdag gaat Klaas Vaak met een bijna volledig nieuwe cast op tournee.

Klaas Vaak (Barry Beijer) bezorgt alle kinderen en de bewoners van het Sprookjesbos al jaren de mooiste dromen. Met behulp van zijn zandkabouters zorgt Klaas Vaak voor het magische slaapzand. Maar dan blijkt het slaapzand goed meer te werken, wie zou hier achter zitten? Klaas Vaak, de Uil (Rafaël van der Maarel) en de nieuwe Zandkabouter (Marvin Verheijden) besluiten op onderzoek te gaan.

Barry Beijer neemt het stokje over van Diederik Rep en is vanaf nu te zien als Klaas Vaak. Beijer blijkt net wat meer gevoel te hebben voor komische timing en dat blijkt prima te werken. Beijer vertelde ons ook dat er kleine wijzigingen gemaakt zijn in de regie waardoor ook zijn personage wat meer interactie heeft met de kleine zandkabouters (elke voorstellingen spelen zeven kinderen de rol van zandkabouter). Ook is er regelmatig interactie met de zaal. “Kinderen zijn heel puur, en soms roepen ze vanuit de zaal naar je toe. Ik hou daar erg van en lig soms op het toneel in een deuk maar hopelijk dan op een manier dat het publiek het niet ziet”. Naast Beijer staan er meer nieuwkomers op het podium in de rol van de nieuwe Zandkabouter, Uil, Stuif (Cailin van Loon) en de kat Nachtschade (Darren van der Lek). Ook deze nieuwe castleden weten prima hun plekje te vinden in het Sprookjesbos van Klaas Vaak. Gelukkig keert Eline Schmidt terug in de rol van de heks. Het is een genot van om Schmidt opnieuw regelmatig de show te zien stelen. Opnieuw is het hoogtepunt ook de scène tussen haar en Klaas Vaak.

Musical Reports schreef eerder over Klaas Vaak:
Voor de allerkleinste Eftelingbezoeker zijn sommige scènes misschien te spannend, maar de gemiddelde kleuter, kind en ouder zal zich prima vermaken met de dromen van Klaas Vaak.

Ook in een nieuwe bezetting en met wat kleine aanpassingen weet Klaas Vaak met gemak de zaal een ruim uur te vermaken. De magie van het Sprookjesbos blijkt dankzij de cast, de aanstekelijke liedjes en het leuke verhaal ook prima te werken buiten de muren van de Efteling.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies