Seth Gaaikema (75) overleden

Cabaretier Seth Gaaikema is overleden. Hij was met hartklachten naar een ziekenhuis in Den Bosch gegaan en overleed daar vanmiddag op 75-jarige leeftijd. Gaaikema vertaalde veel musicals. Zijn verdiensten daarin zijn onomstreden. Zo vertaalde hij onder meer de grote musicals zoals My Fair Lady, Oliver, Les Misérables, Elisabeth, Chicago en The Phantom of the Opera. Hij schreef er zelf ook een aantal zoals Grace en Kuifje: De Zonnetempel.

Gaaikema was vooral bekend als cabaretier. Hij begon zijn carrière in 1958 en leverde onder meer tekstbijdragen voor Wim Kan. In de jaren zeventig stond Gaaikema zelf met one-manshows op de planken en hij volgde daarin Kan met politieke satire. Vooral zijn oudejaarsconferences waren populair. Over zijn stijl waren de meningen verdeeld, met name voor zijn woordspelingen moest hij zich vaak verdedigen. Ook werd hij door velen te weinig confronterend gevonden.

Na 55 jaar besloot hij vorig jaar een punt achter zijn carrière te zetten. Zijn laatste voorstelling was afgelopen januari in de Stadsschouwburg in Groningen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies