Roos van Erkel en Jim Bakkum in Het Meisje Met Het Rode Haar 

Vandaag maakt DommelGraaf & Cornelissen Entertainment bekend wie de hoofdrollen gaan vertolken in Het meisje met het rode haar (2015). De nieuwe intieme muziektheaterproductie van de theaterproducent vertelt het verhaal van Hannie Schaft, een van de grootste verzetsheldinnen van ons land. De felbegeerde hoofdrol van Hannie zal worden gespeeld door Roos van Erkel. Naast Roos vertolkt Jim Bakkum de mannelijke hoofdrol van Hannie’s medeverzetsstrijder Hugo.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Sjoerd Pleijsier te zien zal zijn als onder meer vader Schaft. Het Meisje Met Het Rode Haar gaat in oktober 2015 in première in Stadsschouwburg Haarlem en reist tot en met maart 2016 langs de Nederlandse theaters. “Het wordt een aangrijpende en intense voorstelling. Roos van Erkel is gekozen na uitgebreide audities. De chemie tussen haar en Jim Bakkum bleek precies waar we naar zochten en uiteraard hopen we met dit talentvolle tweetal ook een jonger publiek aan te spreken, omdat dit een belangrijk historistisch verhaal is dat ook in de huidige tijd zijn relevantie heeft. Binnenkort wordt de cast verder aangevuld met een aantal mooie namen”, aldus artistiek leider en medeproducent Hans Cornelissen.

Tijdens de oorlog nam Hannie Schaft actief deel aan het verzet en hielp daarbij onderduikers met gestolen bonkaarten en persoonsbewijzen. Ook pleegde ze verschillende aanslagen op Duitsers, collaborateurs en landverraders. Aan het eind van de oorlog werd Hannie gearresteerd en op 17 april 1945, slechts enkele weken voor de bevrijding, geëxecuteerd in de duinen bij Bloemendaal. Het script is van de hand van Allard Blom, de muziek is van Tom Bakker en Paul van Ewijk voert de regie.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies