Xander van Vledder vertolkt titelrol in Willem Ruis voorstelling

Acteur Xander van Vledder gaat de titelrol spelen van televisie-icoon Willem Ruis in de voorstelling Willem Ruis de show van zijn leven (2015). Dat heeft producent Janke Dekker Producties vrijdag bekendgemaakt.

Daarnaast zijn Maaike Widdershoven en Johnny Kraaijkamp in de voorstelling te zien. Widdershoven speelt zijn vrouw Ineke en Kraaijkamp speelt meerdere rollen van belangrijke personen in het leven van Ruis.De acteur verzorgt ook de stem van Pierre van Ostade, de beroemde spreekstalmeester in de grote quizprogramma’s die de VARA-coryfee presenteerde.

Van Vledder studeerde in 2007 af aan de Toneelacademie van Maastricht en groeide in korte tijd uit tot een van de vaste acteurs van het Nationale Toneel. Ook was hij geruime tijd in de musical Soldaat van Oranje te zien. Verder speelde Van Vledder een hoofdrol in de serie Feuten.

De voorstelling Willem Ruis, de show van zijn leven schetst hoe Ruis in de jaren zeventig en tachtig een revolutie ontketende die tot op de dag van vandaag televisiemakers inspireert. Maar zijn succes kende wel een prijs: hij leefde als een kluizenaar in zijn eigen ideale tv-wereld. Zijn plotselinge dood veroorzaakte in 1986 een schok in Nederland.

De voorstelling wordt gemaakt met volledige medewerking van de familie Ruis. De regisseur van de voorstelling is Geert Lageveen. Het script is geschreven door Johan Timmers, de muzikale leiding is van Ruud Bos. De première is op 29 november 2015 in de Schouwburg Haarlem.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies