Het Meisje van Velsen viert waardig 75ste verjaardag

De Stadsschouwburg Velsen (IJmuiden) bestaat dit jaar 75 jaar. Dat viert men met een eigen musical: Het Meisje van Velsen. Voor de totstandkoming zijn niet de minste namen aangetrokken. Musical Reports nam een kijke tijdens de première in een stampvolle stadsschouwburg.

Niemand minder dan Daniël Cohen schreef de teksten en regisseerde de voorstelling. De hoofdrollen worden vertolkt door vier professionals: Eline Schmidt, Frédérique Sluyterman van Loo, Burt Lamaker en Florens Eykemans. Samen met tientallen lokale talenten vertellen ze de geschiedenis van Velsen.

De voorstelling start in 1955 toen de schouwburg nog een bioscoop was. We maken kennis met Lies van Velsen (Eline Schmidt) die zich al snel verveeld in het grijze en saaie Velsen. Ze vlucht in haar fantasie door het verleden van Velsen. Daar komt ze verschillende figuren tegen uit de geschiedenis van Velsen. Sterk aan deze voorstelling is dat professionele acteurs de hoofdrollen vertolken en lokaal talent vertolkt de bijrollen. Iedereen schittert, maar vooral Eline Schmidt (die tevens nu in Klaas Vaak te zien is) steelt de show. Haar fijne zangstem en komische timing passen perfect in deze voorstelling. Het totaal plaatje klopt: live-muziek, sterk spel, simpel maar mooi decor waarbij vooral de projecties op de achterwand positief opvallen.

Ondanks dat de eerste akte wat lang aanvoelt, heeft iedereen een leuke avond. Ook mensen buiten Velsen zullen zich prima vermaken. Haast je wel, de voorstelling is nog maar tot en met 26 oktober te zien in Velsen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies