Nederlandse Dribbel musical naar Amerika en Canada

De Nederlandse musical Dribbel zal begin volgend jaar te zien zijn in Amerika en Canada. Dat heeft theaterproducent Theater Terra zojuist bekend gemaakt. De buitenlandse tournee zal vier maanden duren en is te zien in 28 steden, waaronder New York, Detroit, Kansas City en Pittsburgh.

Een grote stap voor de Nederlandse theaterproducent. De voorstelling zal namelijk vertaald worden in het Engels. Niet alleen voor de producent is dit een grote stap, ook voor de Nederlandse musicalacteurs. Zij starten met een fonetische training om accentloos Amerikaans-Engels te kunnen spreken.

De musical komt voort uit de bekende boekjes van de Engelse kinderboekenschrijver Eric Hill. In september 2013 beleefde de Nederlandse versie zijn première en was vervolgens tot april 2014 te zien in Nederland en Vlaanderen.

Voor dit avontuur moet Dribbel alleen wel zijn naam inleveren. In Amerika en Canada zal de blaffende viervoeter bekend staan als Spot.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies