Kinderen mogen vaker optreden in Billy Elliot

In Billy Elliot (2014), waarvan op 6 november de eerste try-outs zijn te zien, mogen de hoofdrolspelertjes vaker optreden dan de arbeidswet voor kinderen toestaat. De Inspectie SZW heeft de regels verruimd nadat de producent ‘heeft aangetoond’ dat er anders te weinig jongens zijn om deze rollen te vertolken. Waar de zogenoemde ‘kunstkinderen’ eigenlijk maximaal 24 keer per jaar mogen optreden, heeft Van den Ende nu toestemming om de kinderen 40 keer per jaar in te zetten.

Ook heeft de Inspectie SZW – wederom alleen voor deze musical – de repetities losgekoppeld van de optredens terwijl volgens de beleidsregels een repetitie gelijk staat aan een optreden. Volgens woordvoerder Paul van der Burg van de Inspectie heeft het geen zin om een repetitie als speelbeurt te tellen omdat de kinderen zó veel moeten repeteren dat zij anders al snel door hun 24 speelbeurten heen zouden zijn. Toen de oproep voor de Nederlandse audities in de kranten verscheen, schreven 2.189 jongens zich in.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies