Jungle Book als eerste in vernieuwde Zonnehuis

Afgelopen april werd bekend gemaakt dat de theaterproducent OpusOne zich in het vernieuwde Zonnehuis zou vestigen. Op 1 november, was een van hun musicals, Jungle Book (2014), als eerste te zien in dit vernieuwde theater.

Het Zonnehuis is een het voormalig verenigingsgebouw voor de arbeiders van het NDSM-terrein. In de loop der tijd is dit gebouw echter vervallen geraakt. Het doel van OpusOne is om het Zonnehuis nieuw leven in te blazen. Met Jungle Book als wervelende eerste voorstelling, is dit zeker gelukt.

Sinds de première in december 2013, heeft de voorstelling een grotendeels nieuwe cast gekregen. De nieuwe Mowgli, Terencio Douw, zit helemaal in zijn rol. Ook de nieuwe Bagheera, Falou Kassé, is erg goed gecast in de rol van zwarte panter. Beide acteurs laten zien dat zij de dierlijke manier van bewegen, goed in de vingers hebben. Daarnaast zijn er ook nog acteurs overgebleven uit de oude cast, zo zijn onder andere Fred Butter en Chiara Re respectievelijk nog steeds als Baloo en Indra te zien. Het valt op dat deze twee spelers al behoorlijk wat ervaring hebben met de voorstelling. Zo krijgt Butter de lachers snel op zijn hand en blinkt Re uit in de, door haar gemaakte, choreografieën.

Jungle Book vertelt het verhaal van Rudyard Kipling over Mowgli die op jonge leeftijd in de jungle terecht komt. Daar wordt hij opgevoed door wolven en leren Baloo de beer en Bagheera de panter hem de wetten van de jungle. In deze familiemusical (8+) komen ook veel ‘Bollywood’- elementen terug. De kleurrijke kostuums en swingende Indiase muziek maken de musical eigentijds.

Musical Reports schreef eerder over Jungle Book: Hoewel deze uitvoering van Jungle Book voor een kindervoorstelling toch vrij volwassen geworden is behoort deze nog steeds tot één van de topstukken uit het repertoire van OpusOne.”

Op 8 en 15 november is Jungle Book nog te zien in het Zonnehuis. Daarnaast is de musical tot en met 18 januari 2015 te zien in verschillende Nederlandse theaters.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies