The Hunger Games vanaf 2016 live in Londen

De wereldprimeur van The Hunger Games als theaterproductie zal vanaf het voorjaar 2016 te zien zijn in een nieuw te bouwen theater bij Wembley Stadium in Londen.

Media onderneming Imagine Nation, producent van onder meer de voorstelling ANNE, heeft samen met joint venture partner Triangular een licentieovereenkomst gesloten met het Amerikaanse Lionsgate met betrekking tot de theaterrechten van The Hunger Games.

Doorslaggevend in de keuze van het Amerikaanse Lionsgate voor de Nederlandse producent Imagine Nation zijn de unieke theatervormen van haar producties. Zo creëert Imagine Nation bij ANNE een geheel nieuwe ervaring voor het publiek door onder meer het gebruik van mobiele en draaiende decorstukken in combinatie met videobeelden. Als producent van de succesvolle musical Soldaat van Oranje was Robin de Levita de bedenker van het cirkelvormige decor en de “draaiende tribune.”

Het nieuw te bouwen theater komt te staan naast Wembley Stadium in Londen en zal in het najaar van 2015 worden opgeleverd, waarna in de lente van 2016 de eerste voorstelling van The Hunger Games te zien zal zijn. Naast producer Robin de Levita zal de vermaarde live performance promotor Harvey Goldsmith het Imagine Nation team in Londen leiden.

The Hunger Games trilogie, geschreven door Suzanne Collins, is wereldwijd een vrijwel ongeëvenaarde bestseller. Lionsgate maakte van het epos inmiddels twee films die wereldwijd $ 1,5 miljard aan ticketverkoop opbracht. Op 10 november 2014 is in Londen de wereldpremière van de derde Hunger Games film: Mockingjay – Part 1.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies