Musicals in Concert is flitsend en vlot

Dit weekend delen de grootste musicalsterren van Nederland het podium in het Ziggo Dome voor Musicals in Concert. Een lekkere show waarin in ruim twee uur tijd musicalhit na musicalhit op het publiek wordt afgevuurd.

Musicals in Concert is niet het eerste musicalconcert dat producent Stage Entertainment op deze schaal organiseert. Drie edities van Musicals in Ahoy (2002, 2004 en 2006) heeft deze producent reeds op haar naam staan. Waar bij de concerten in Ahoy de oorspronkelijke kostuums en decor elementen voor sommige songs uit de kast werden getrokken, gebeurt dat bij Musicals in Concert niet. Musicals in Concert is een echt concert waarin de songs op zich zelf staan. In 2012 werd dit ook reeds geprobeerd (door een andere producent) met Musical Classics. Waar Musical Classics faalde slaagt Musicals in Concert.

Het zo goed als tot de nok gevulde Ziggo Dome genoot zichtbaar van al het musical geweld dat op het publiek werd afgevuurd. Waar Musical Classics een enigszins flauwe en uitgekauwde show was, is Musicals in Concert flitsend en vlot.

Maurice Wijnen en zijn team mogen trots zijn op deze strak geproduceerde show waarbij elke bezoeker ruim aan zijn of haar trekken komt. Het samengestelde programma kent een goede afwisseling. Ondanks dat je niet ontkomt aan klassiekers als The Sound of Music en Annie is het programma nergens afgezaagd. De overgangen zijn vlot en logisch. Blokken met songs duren niet te lang en volgen elkaar snel op. Natuurlijk zijn er ook kleine kanttekeningen te plaatsen. Zo is de overgang van een fenomenale eindnoot van “Ik lach om zwaartekracht” door Willemijn Verkaik (Wicked) naar het ‘Best of Glee’ blokje erg abrubt. Maar dat mag de pret niet drukken als de ene na de andere jukebox musical, zoals We will rock you en Mamma Mia, de revue passeert. De toegift, die wordt verzorgd door een DJ, komt enigszins uit de lucht vallen, maar sluit de avond wel knallend af.

Het is zalig om de sterren uit de musicals van toen, zoals Simone Kleinsma uit Sunset Boulevard en Mamma Mia en Stanley Burleson uit Elisabeth, the horen zingen. Daarnaast biedt de combinatie Celinde Schoenmaker met René van Kooten wellicht mogelijkheden voor een revival van The Phantom of the Opera.

Gezegd kan worden dat er een keur aan Nederlandse musicalsterren op het podium staan. Vedetten zoals Kleinsma en Burleson staan naast de sterren van nu zoals Schoenmaker en Freek Bartels. Het duurt wat lang voordat Willemijn Verkaik haar entree maakt op het podium, maar als zij eenmaal verschijnt verrast zij ieder met het lied ‘Mijn leven is van mij’ uit Elisabeth, een show waarin zij in Thun (Zwitserland) de hoofdrol speelde in 2006. Een suprise apearance van La Douwes, die de rol van Elisabeth creëerde, kon natuurlijk niet uitblijven. Het optreden van Verkaik mond dan ook uit in een duet met Pia Douwes die middels videobeelden haar bijdrage levert.

Musicals in Concert moest een meezing spektakel worden. Dat is gelukt, want het volle Ziggo dome zong uit volle borst mee. Mooi was dat de boventiteling bij nummer als ‘Alsof ik nooit meer weg zal gaan’ uit Sunset Boulevard en ‘Mijn droom’ uit Les Miserables niet werden voorzien van boventiteling met de songteksten. Hierdoor viel de zaal stil en kon men genieten van de prachtige uitvoeringen van deze songs.

Musicals in Concert is een geslaagd concert waarbij zowel de musicalfan, als de reguliere theaterbezoeker een geslaagde avond beleefd en met een voldaan gevoel het Ziggo dome verlaat.

Musicals in Concert was te zien in de Ziggo Dome te Amsterdam op 15 en 16 november 2014.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies