Albert Verlinde brengt Piaf terug naar de theaters

Albert Verlinde gaat de musical Piaf weer op de planken brengen. Dat heeft hij maandag bekendgemaakt. Verlinde brengt het stuk in 2015 in België op de planken, in samenwerking met producent Music Hall. Na de Belgische tour wordt het stuk ook in Nederland bij de theaters aangeboden. De hoofdrol wordt gespeeld door een Vlaamse actrice, van wie de naam later deze maand wordt gepresenteerd.

Verlinde bracht de musical Piaf al twee maal eerder op de planken, in 1999 en 2008. In beide gevallen speelde Liesbeth List de hoofdrol. Het stuk werd toen honderden malen opgevoerd in Nederland en België en List werd tweemaal bekroond met een Musical Award voor haar hoofdrol.

Édith Piaf (1915-1963) was één van de grootste Franse zangeressen ooit. Zij begon als straatzangeres, maar scoorde uiteindelijk wereldwijd hits met nummers als La Vie en Rose, Non je ne regrette rien en Milord. Zij had een turbulent leven, vol met foute mannen, drank en drugs. Piaf overleed op 47-jarige leeftijd aan een inwendige bloeding.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies