Van den Ende en Verlinde samen verder

Joop van den Ende en Albert Verlinde hebben vandaag bekend gemaakt dat hun theaterondernemingen Joop van den Ende Theaterproducties en Albert Verlinde Entertainment per 1 januari 2015 samengaan. Stage Entertainment International neemt alle aandelen over van Albert Verlinde Entertainment.

Daarbij is tevens overeengekomen dat Albert Verlinde per 1 maart 2015 algemeen directeur wordt van het Nederlandse bedrijf dat bovendien vanaf 1 januari officieel Stage Entertainment Nederland zal heten. Het samenvoegen van beide bedrijven op de Nederlandse markt levert een bundeling van krachten en expertise op, met Joop van den Ende als eigenaar van het internationale theaterbedrijf en Albert Verlinde als het gezicht van de Nederlandse tak van Stage Entertainment.

Joop van den Ende Theaterproducties is marktleider op het gebied van musicals, in het bijzonder in het eigen AFAS Circustheater en Beatrix Theater, naast specifieke projecten in Ziggo Dome. Albert Verlinde Entertainment staat bekend als de succesvolste producent van reizende theaterproducties. Juist de expertise in het toeren van musicalshows beschouwt Stage Entertainment als een belangrijke aanvulling en versterking van de onderneming. Het is een ontwikkeling die nauw aansluit bij de organische groei die Stage Entertainment International in de komende jaren zal realiseren.

Gelijktijdig is aangekondigd dat Tanja Dik een belangrijke volgende stap in haar carrière zet. Per 1 maart maakt zij de overstap naar het internationale bedrijf in de functie van International Venue Director. Tanja Dik wordt hiermee, direct onder de Raad van Bestuur, internationaal verantwoordelijk voor de 21 opererende theaters in Europa en kantoren van Stage Entertainment in acht landen.

Het afgelopen jaar hebben Joop van den Ende en Albert Verlinde elkaar geregeld gesproken over de Nederlandse musicalmarkt. Het eerste resultaat was een jaar geleden de vernieuwde opzet van de nationale Musical Awards, die tot enthousiaste reacties in het vak leidde. Een ander onderwerp van gesprek was de wederzijdse interesse in een samengevoegd theaterbedrijf dat extra slagkracht kon opleveren. Vandaag is het besluit tot samenvoeging officieel bekend gemaakt tijdens een persbijeenkomst op het hoofdkantoor van Stage Entertainment aan De Boelelaan in Amsterdam. De lopende producties worden tot het eind van het lopende theaterseizoen voortgezet onder de huidige naam.

Joop van den Ende: ‘Ik weet uit ervaring hoeveel energie en scherpte competitie kan opleveren. Ik ben competitie nooit uit de weg gegaan en zie het als een gezond ondernemersprincipe. Toch moet je als ondernemer altijd verder durven kijken, kansen blijven inschatten en bepalen wanneer samenwerking, fusie of overname gewenst kan zijn om de eigen onderneming verder te brengen. Ik ben ervan overtuigd dat Albert Verlinde voor nieuwe impulsen zal zorgen in ons Nederlandse bedrijf en verheug me op onze nieuwe samenwerking met Albert, het Nederlandse management en de Raad van Bestuur onder leiding van CEO Peter O’Keeffe.’

Albert Verlinde: ‘Ik ben erg enthousiast over de sturende rol die ik als algemeen directeur krijg bij Stage Entertainment Nederland. Met mijn team heb ik de afgelopen jaren met heel veel energie en doorzettingsvermogen bereikt dat wij de grootste reizende musicalproducent werden in Nederland. Maar ik liep regelmatig ook tegen productionele en organisatorische grenzen aan. Met de overstap naar Stage Entertainment Nederland ontstaan interessante nieuwe creatieve mogelijkheden, grote kansen en ik krijg verantwoordelijkheden waar ik met veel plezier naar uitkijk. Ik ben dan ook heel blij dat de huidige algemeen directeur van Albert Verlinde Entertainment, Jeroen Dona met mij de overstap maakt naar Stage Entertainment Nederland waar hij per 1 januari Directeur Touring en Arena Producties wordt en deel zal uitmaken van de Nederlandse directie. Daardoor wordt de expertise die hij heeft opgebouwd op dit vlak toegevoegd aan Stage Entertainment Nederland. Ik ben er van overtuigd dat de samenwerking van de beide theaterondernemingen tot prachtige en veelzijdige producties zal leiden voor het Nederlandse publiek.’

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies