Els de Schepper vertolkt titelrol in ‘Piaf, de Musical’

In het jubileumjaar 2015 brengt Music Hall ‘Piaf, de Musical’ van Pam Gems op de planken. Daarin zal Els de Schepper zowel de jonge als oude Edith Piaf vertolken. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt op een druk bijgewoond persmoment in Brasserie Den Artist in Antwerpen. Eerder liet Albert Verlinde Entertainment weten dat de kans groot is dat deze productie ook in Nederland te zien zal zijn.

Met haar rol als Piaf treedt Els De Schepper in de voetsporen van onder meer Elaine Page en dichter bij huis Liesbeth List, die de legendarische zangeres vertolkte in twee Nederlandse producties. “Ik voel mij enorm verwant met het intense leven van Piaf,” vertelt Els. “Haar emoties en haar passie zijn mij niet onbekend. Zo’n vrouw te mogen spelen en boven haar verhaal gestalte te mogen geven als (co)regisseur, is een droom die uitkomt.”

In 2015 zou de Franse chansonnière Edith Piaf – echte naam Edith Giovanna Gassion – 100 jaar zijn geworden, mocht ze niet op 10 oktober 1963 zijn overleden na een turbulent leven vol mannen, drank en drugs. Maar haar liedjes blijven onsterfelijk: La Vie en Rose, Padam… Padam, Milord, Les Trois Cloches en natuurlijk Non, je ne regrette rien… het is een lange en indrukwekkende lijst.

‘Piaf, de musical’, met een script van Pam Gems en de authentieke liedjes van Edith Paf, vertelt op een originele manier het levensverhaal van Edith Gassion, geboren in 1915 als dochter van een Italiaans-Berberse cafézangeres en een Franse acrobaat. Edith groeide op bij haar grootmoeder in een bordeel in Normandië en had een erg ongelukkige jeugd. Op haar zeventiende al kreeg ze dochtertje, dat twee jaar later overleed aan hersenvliesontsteking. Toen ze twintig was, werd Edith ontdekt als zangeres en trad ze voor het eerst op in het Parijse Cirque Médrano. Van toen af ging het hard met haar carrière, en na de Tweede Wereldoorlog werd Piaf ook opgemerkt in het buitenland.
Ondanks haar grote succes bleef Edith een onzekere, gekwetste en wispelturige vrouw die haar heil zocht in een turbulent liefdesleven, en in drank en drugs. Ze overleed op 10 oktober 1963 – nauwelijks 48 jaar oud – in Plascassier aan een inwendige bloeding.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies