Joke de Kruijf in ‘Het Meisje met het Rode Haar’‏

Producent Hans Cornelissen van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment maakt vandaag bekend dat Joke de Kruijf een rol zal gaan spelen in de muziektheaterproductie Het meisje met het rode haar, over de verzetsstrijdster Hannie Schaft. Deze aangrijpende voorstelling gaat in oktober 2015, 70 jaar na de oorlog en de fusillade van Hannie Schaft, in première in haar geboortestad Haarlem.

Joke de Kruijf zal de moeder van Hannie Schaft vertolken. Eerder werd bekend dat Roos van Erkel Hannie vertolkt, Jim Bakkum haar medeverzetsstrijder en Sjoerd Pleijsier de vader van Hannie Schaft. Het script is van de hand van Allard Blom, de muziek is van Tom Bakker en Paul van Ewijk voert de regie.

Jannetje Johanna (Hannie) Schaft, ook wel bekend onder haar bijnaam ‘het meisje met het rode haar’, was een Nederlandse verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog nam zij actief deel aan het verzet en hielp daarbij onderduikers met gestolen bonkaarten en persoonsbewijzen. Ook pleegde ze verschillende aanslagen op Duitsers, collaborateurs en landverraders. Aan het eind van de oorlog werd Hannie gearresteerd en op 17 april 1945, slechts enkele weken voor de bevrijding, geëxecuteerd in de duinen bij Bloemendaal. Over haar leven zijn verschillende boeken en films verschenen. Deze voorstelling is mede gebaseerd op het gelijknamige boek van Theun de Vries, net als destijds de uiterst succesvolle filmversie met actrice Renée Soutendijk in de hoofdrol.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies