Wicked op het witte doek

Na het succes van Disney’s Into the Woods, kondigde producent Mark Platt vandaag aan dat er een verfilming komt van de hitmusical Wicked. Het streven is om Wicked in 2016 in de bioscopen te laten draaien.

“We hebben onszelf 2016 als doel gesteld, maar de vraag is of we dat halen,” aldus Platt. Eerder was Les Miserables in de bioscopen te zien en eind januari is Into the Woods ook in de Nederlandse bioscopen te zien. Het duurde in totaal 27 jaar om Into the Woods te verfilmen en 30 jaar om Les Miserables te laten draaien. Hiermee ligt de lat voor de verfilming van Wicked erg hoog.

Winnie Holzman is verantwoordelijk voor het scenario. Holzman was ook betrokken bij de musical die in 2003 zijn première beleefde op Broadway. In de originele cast waren Idina Menzel als Elphaba en Kristin Chenoweth als Glinda te zien. Wie in de film de groene schmink en de bubbeljurk op zich nemen, is nog niet bekend.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies