Perspresentatie Rent: No Day But Today

De afgelopen tijd heeft het M-Lab goed geluisterd naar welke voorstelling hun vaste bezoekers en vrienden graag terug zouden zien in het gezellige theater aan het IJ. Met overgrote meerderheid werd er gestemd op Rent; de Amerikaanse rockmusical van Jonathan Larson uit 1996. Het verhaal is onder musicalliefhebbers bekend, maar het M-Lab zou het M-Lab niet zijn als ze er niet een eigen draai aan zouden geven.

Voor degenen die niet bekend zijn met het verhaal: het stuk speelt zich af in het New York van begin jaren ’90. Terwijl de AIDS-epidemie op een hoogtepunt is probeert een groep vrienden – artiesten en muzikanten – het hoofd boven water te houden. Weinig geld, conflicten met je ouders, een huisbaas die je huis wil ontruimen, en dan nog eens die rotziekte… Het enige waar ze op terug kunnen vallen is hun vriendengroep. Ze leven van dag tot dag en proberen er het beste van te maken. Het was de eerste musical waarin homoseksuele, lesbische en transseksuele personages voorkomen en was – zeker voor die tijd – behoorlijk baanbrekend daarin.

Rent begon als Off-Broadwayproduktie maar na een paar maanden is het stuk naar Broadway verhuisd dankzij de populariteit ervan. En nog steeds word Rent over de hele wereld vertoond. Inmiddels is het wel bijna 20 jaar geleden sinds het stuk voor het eerst werd opgevoerd, en het is dan ook zeer de vraag of de thema’s nog steeds actueel zijn. En dat is het moment dat Daniël Cohen met zijn team om de hoek komt kijken. Hij heeft een vorm gecreëerd waarbij één van de hoofdpersonen, Mark (gespeeld door Jim de Groot) terugkijkt op zijn leven van begin jaren ’90. Hoe deze variant zal uitpakken is nog een klein beetje een verrassing; vandaag was de eerste repetitie dus het hele stuk moet nog vorm krijgen. Feit is wel dat er een veelbelovende cast is aangetrokken, bestaande uit onder andere John ter Riet, Ruud van Overdijk, Li Tong Hsu, Maarten Smeele, Jeske van der Staak en Amir Vahidi.

Musical Reports was uiteraard aanwezig bij de repetitie en maakte er de onderstaande foto’s.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies