Boy7 blijft je boeien

“Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie!” De toon is gezet. Het is vrijwel duidelijk waarom Boy7 een kijkwijzer (12+) heeft. Het gevloek, de verhaallijn en de beelden die je ziet, kunnen heftig zijn voor jonge kinderen. Het begint al meteen erg spannend en de voorstelling weet tot het einde de spanning vast te houden. Dit komt mede door het werk van Erwin van den Broek (muziek) en Bart van den Heuvel (licht).

Boy7, naar het boek van Mirjam Mous, vertelt het verhaal van Sam (Boy7) die bijkomt in een snikhete grasvlakte.. In de voorstelling uitmuntend gespeeld door Baue van Leyden. Hij weet niet meer hoe hij daar gekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Met behulp van een gevonden rugzak met spullen gaat hij op zoek naar zijn verleden. Van Leyden weet met veel overtuiging zijn personage vorm te geven en je boeit zijn publiek van begin tot eind.

Al gauw komt Sam terecht bij Lara, gespeeld door Sanne Franssen. Zij neemt hem mee naar een bed en breakfast waar ook Jones, gespeeld door Mike Reus, verblijft. Het verhaal neemt een snelle wending en voor je het weet bevind je je in een geheimzinnig internaat. Sam slaapt daar samen met Louis (Boy6), gespeeld door Guillermo Hilversum. Deze twee nemen ze je het hele stuk mee in hun plan om de gemene Jones te slim af te zijn.

De gehele cast bestaat uit vijf acteurs. Hierdoor zijn de acteurs af en toe in verschillende rollen op het toneel te zien. Eva van den Dam werkt hierbij het hardst. Ze loopt af als een gastvrouw en verschijnt binnen een fractie van een seconde alweer als pizzabakker.

Je kunt stellen dat Boy7 een erg spannende show is. Op enkele momenten voelt het voor de kijker misschien wat langdradig, maar het voornamelijk het overtuigende spel van Baue van Leyden doet je dit vergeten. Boy7 is nog tot en met 13 mei te zien in verschillende theaters in Nederland.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies