Repetities reprise succesmusical ‘Lelies’ gestart

Op 20 november 2011 ging de allereerste eigen musicalcreatie van Judas Theaterproducties in première. Deze musicalcreatie over een onmogelijke liefde was al snel “the talk of town”. Niemand bleef onbewogen bij deze hartverwarmende, maar tegelijk ook hartverscheurende voorstelling. Toen op 30 december 2011 het doek viel over deze voorstelling wist iedereen: dit is niet het einde van “Lelies”. Drie jaar later komt Lelies terug in het theater. Vanaf 5 februari tot en met 27 maart kan het publiek genieten van deze voorstelling. Op 16 januari gingen de repetities van start.

Judas Theaterproducties staat opnieuw garant voor een authentiek verhaal met een ongewijzigd creatief team. Judas TheaterProducties mag rekenen op een quasi ongewijzigde cast: Hans Peter Janssen, Door Van Boeckel, Timo Descamps, Matthew Michel, Leendert De Vis, Ara Halici, Sebastien De Smet en Laurenz Hoorelbeke zijn opnieuw van de partij. Twee nieuwe namen prijken op de affiche: Ivo Chundro en Floris Devooght. De fans van het eerste uur kunnen binnenkort ook de CD van deze voorstelling aanschaffen. Deze komt uit op 10 maart 2015.

Schrijver Allard Blom, Componist Sam Verhoeven en regisseur Martin Michel baseerden zich op het toneelstuk “Les Feluettes” van de Canadese schrijver Michel Marc Bouchard. Het verhaal speelt zich af in de jaren ‘50. Een groep gevangenen onder leiding van de oude Simon Doucet voert een toneelstuk op ter ere van Bisschop Jean Bilodeau. Wat eerst een schuldbekentenis lijkt voor vroegere misdaden draait al snel uit op een val voor de bisschop zelf. Het stuk brengt immers aan het licht dat hij onrechtmatig nog op vrije voeten loopt en dat Doucet door hem jarenlang onschuldig achter de tralies zat voor de gewelddadige moord op de jonge graaf Vallier de Tilly. Het is een passioneel verhaal met als kernthema’s het taboe rond homoseksualiteit, het stimuleren van de vrije meningsuiting van jongeren en een pleidooi voor gelijke kansen voor iedereen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies