Kinky Boots deze zomer te zien op West End

De succesvolle Broadwaymusical Kinky Boots, met een script van Harvey Fierstein en muziek van Cyndi Lauper, zal vanaf deze zomer te zien zijn in het Adelphi Theatre op West End.

De casting zal de komende twee maanden plaatsvinden. Regisseur Jerry Mitchell laat weten dat ze, omdat het een Brits verhaal is, op zoek zijn naar een volledig Britse cast. ´In New York bleven we altijd hameren  op de accenten.´ De repetities staan gepland voor begin juli en de eerste voorstelling voor 21 augustus.

Kinky Boots, geregisseerd en gechoreografeerd door Mitchell, ging op 4 april 2013 in première op Broadway. In oktober, na slechts 30 weken, waren de kosten al terugverdiend. De musical won in 2013 zes Tony Awards, waaronder die van Best Musical, Best Score (Cyndi Lauper), Best Choreography (Jerry Mitchell), Best Orchestrations (Stephen Oremus) en Best Sound Design (John Shivers). De musical heeft ook een Grammy Award gewonnen voor Best Musical Album.

Kinky Boots vertelt het verhaal van Charlie Price. Hij neemt zijn vaders schoenenfabriek over, die op het punt staat failliet te gaan. Hij probeert het familiebedrijf overeind te houden en wordt daarbij geïnspireerd door Lola, een drag queen. Wanneer ze samenwerken om het bedrijf te redden, komen ze erachter dat ze meer gemeen hebben dan ze in eerste instantie dachten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies