Weer terug naar Sonneveld, een interview met Cindy Bell

Cindy Bell speelde vorig seizoen al in de musical Sonneveld en is ook in het DeLaMar Theater weer te zien in de rol van de lifter. Tussendoor speelde ze de rol van Barones Von Schräder in The Sound of Music. Een behoorlijke overgang, zegt ze ook zelf. “Groter is die natuurlijk bijna niet, maar des te bijzonder eigenlijk: dat ik na een aantal maanden de barones te hebben gespeeld in The Sound of Music weer terug mag naar dit hele mooie kleine en vooral bijzondere materiaal van Sonneveld. Die liedjes, die blijven prachtig. Dat zie je nu ook weer: we hebben vorig jaar natuurlijk een heel seizoen volle zalen gehad en we mogen het gewoon nog drie maanden gaan doen hier in Amsterdam. Het is iets wat voort leeft en dat is heel bijzonder om elke avond te mogen spelen.”

De musical neemt ons mee op de reis van het leven van Wim Sonneveld. Vlak voordat hij een hartaanval krijgt op 56-jarige leeftijd, pikt hij en lifter op. Een mysterieus personage, aldus Cindy. “We hebben haar een naam gegeven en dat is de lifter geworden. Op het moment dat Wim zijn hartaanval kreeg, had hij net een lifter opgepikt. Alleen heeft niemand die persoon, of het een nou man of vrouw was, ooit gezien. Dus dat is ook wat we een beetje in het midden laten. Uiteindelijk kom je er in de voorstelling achter dat ik niet per se de lifter speel, maar eigenlijk een soort engel of geweten die Wim even mee terug neemt naar zijn verleden.”

De musical ‘Sonneveld’ is met een speciale vernieuwde versie te zien in het Amsterdam, onder de titel ‘Sonneveld in DeLaMar’. Na een tijdje de voorstelling niet te hebben gespeeld, voelt ‘Sonneveld’ ook voor Cindy anders. “Het zit ‘m niet in hele grote dingen, het zijn kleine veranderingen. Je neemt zelf andere dingen mee. Je hebt erover na kunnen denken: wat klopt er wel voor mij en wat vind ik leuk om mee te nemen en wat laat ik even lekker achterwege. Er zijn ook kleine dingen in het décor en de kostuums veranderd. En we hebben er natuurlijk ook twee nieuwe collega’s bij, die nemen ook weer andere energie mee.”

Dat ‘Sonneveld’ nu, na een tour door Nederland, terugkeert in het DeLaMar is volgens Cindy helemaal terecht. “Hier ligt letterlijk zijn geschiedenis. Het is echt thuis komen voor hem. Hij heeft dit gewoon geademd, hij heeft hier gestaan. Een grotere thuiskomst is eigenlijk niet wensbaar.”

‘Sonneveld’ is nog tot en met 26 april te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies