Avenue Q in 2015/2016 toch naar Nederland?

“De Nederlandse tour van Avenue Q! De Popsterren staan te trappelen om Nederland te veroveren in Seizoen 2015-2016. Meer info soon…” Dit staat te lezen op het Twitter account @AvenueQNL.

Zowel een Facebookpagina als het Twitteraccount doet denken dat er serieuze plannen zijn om de voorstelling naar Nederland te halen. Inhoudelijk is er echter nog niets bekend. Op de vraag welke producent hier achter zit volgt via Twitter de onderstaande reactie.

Alles op zijn tijd! We keep in touch with the Dutch 😉

Ondanks dat het “hoe” en “wat” rond de voorstelling een mysterie is, lijkt het er nu dan toch van te komen. Voor het seizoen 2012/2013 kondigde 3 and a crowd (producent) deze productie ook aan. Onderandere Marjolein Teepen en Hein Gerrits waren gecast voor deze productie. Te grote financiële risico’s dwongen deze producent in die tijd om de productie te cancelen.

Avenue Q is een musical en is grotendeels geïnspireerd door Sesamstraat: Het wordt soms beschreven als Sesamstraat voor volwassenen. De meeste personages in de show zijn poppen (bediend door acteurs op de planken), de set speelt zich af op een straat in een buitenwijk van New York City. Zowel de live personages en poppen zingen, terwijl kleine animatie clips worden afgespeeld die het verhaal ondersteunen. Verschillende personages zijn herkenbare parodieën op de klassieke personages uit Sesamstraat: bv. Kamergenoten Rod en Nicky doen denken aan Bert en Ernie, Trekkie Monster werd gebaseerd op Koekiemonster. Hoewel, in Avenue Q bevinden de personages zich in hun twintiger – en dertiger jaren en hebben ze te maken met volwassen problemen. De personages roddelen erop los, en de liedjes gaan over volwassen thema’s. Een wederkerend thema is de zoektocht van het hoofdpersonage Princeton naar een doel in het leven.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies