Nijntjes verjaardag is een feest van herkenning

Nijntje viert haar 60e verjaardag en dat is een goede gelegenheid voor een feestje. In haar geboortestad Utrecht beleefde zij op 22 februari haar première. Nijntje viert feest is zowel voor jong als oud(er) een feest van herkenning.

In “Nijntje viert feest” beleven we samen met Nijntje, haar vriendinnetjes Nina en Willemijn, vader Pluis, moeder Pluis en oma Pluis, de avonturen die Nijntje in haar dagboek schreef. Iedereen die de boekjes van Nijntje heeft gelezen, zal de avonturen, o.a. “naar zee”, “op vakantie” en “in de sneeuw”, herkennen. De avonturen staan op zichzelf en zo is de musical goed te volgen voor het jonge publiek (3+). Tijdens de gehele musical vindt er interactie plaats tussen de cast, de band en het publiek. Hierdoor wordt de musical, vooral voor de jongste bezoekers, geen ellenlange zit.

Mede door actrice Karin Bos, die Nijntje neerzet als het konijn dat wij al kennen uit de boeken, vrolijk en nieuwsgierig, is deze musical zeer toegankelijk voor de jonge bezoekers. Ook de andere familieleden uit de familie Pluis weten hun, vaak typische, karakter goed neer te zetten.

“Nijntje viert feest” is niet voor niets benoemd als theaterconcert. Er worden aan het begin van het stuk ‘stenen’ beelden van konijnen het podium opgereden. Zij hebben een speciale gebruiksaanwijzing: Enkel wanneer de live band speelt, komt de konijnenfamilie Pluis tot leven. De band, die op het podium zit, heeft op deze manier niet alleen een functionele maar ook een actieve rol in de musical. Voor deze voorstelling zijn er twee nieuwe liedjes geschreven door Ivo de Wijs en Henny Vrienten. De andere nummers komen uit de Nijntje musicals die al eerder in Nederland te zien waren.

Door de cast, de band, het verhaal en de muziek beleefde Nijntje viert feest een geslaagde première. De musical speelt nog tot en met mei in verschillende theaters.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies