Sonneveld’s jas past Paul Groot als gegoten

De ontlading op het gezicht van Paul Groot na afloop van zijn eigen première als Wim Sonneveld was overduidelijk. Opgelucht stond hij tussen zijn collega’s Cindy Bell, Bill van Dijk, Freek Bartels, Mariska van Kolck en Sandra Jonkman. Echter, uit niets bleek dat hij nu pas zijn première speelde. Pas sinds begin februari kruipt hij op wekelijkse basis in de huid van de in 1974 overleden Sonneveld, een rol die hij deelt met Tony Neef.  De jas van Sonneveld past hem als gegoten.

Sonneveld in DeLaMar vertelt het verhaal van de 56-jarige cabaretier en zanger, die juist in het ziekenhuis terecht is gekomen na een hartaanval. Als hij bijkomt wil hij niet accepteren dat hij er bijna geweest was. Vanuit zijn ziekbed denkt hij terug aan zijn jeugd, zijn liefdes en zijn werk.

Paul Groot (1967) zal bij het grote publiek vooral bekend zijn om zijn typetjes uit Koefnoen, zijn imitaties van bekende Nederlanders en als acteur in onder andere GTST en de Gooise Vrouwen-film. Hij weet dus als geen ander hoe het is om een ander personage neer te zetten. In het geval van Sonneveld bleek eens te meer dat hij hier een pikeur in is. Zijn houding, kenmerkende trekjes en stemklank kwamen zeer dichtbij het karakter van Sonneveld, zonder hem als karikatuur weg te zetten. Dat bleek ook uit het feit dat er meerdere malen een voelbare golf van herkenning door de zaal trok; niet alleen door de bekende liedjes, maar ook door subtiele bewegingen en de manier van praten en gebaren die echt des Sonnevelds waren. Ook zijn zangstem was zeer prettig en spoorde de zaal moeiteloos aan om enthousiast mee te doen. Dit gebeurde dan ook regelmatig vol overgave. En dat is toch een hele prestatie voor iemand die deze rol pas relatief kort vormgeeft.

Paul Groot zal de hoofdrol in Sonneveld elke donderdagavond voor zijn rekening nemen.

sonnveld paul

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies