Engelse tour ‘Priscilla, Queen of the Desert’ komt naar Amsterdam

De musical Priscilla, Queen of the Desert, gebaseerd op het boek en de met een Oscar bekroonde film, The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, komt in november voor het eerst naar Nederland. De musical zal met de Engelse-tourcast in november exclusief te zien zijn in Koninklijk Theater Carré.

De show is met haar fantasierijke en over-the-top kostuums, make-up en bekende jaren ‘80 en ‘90 discohits een combinatie van revue, concert en musical. Wie kan er stil blijven zitten bij dans- en meezing-nummers als It’s Raining Men, I Will Survice, Hot Stuff, I Love The Nightlife en Finally?

Het verhaal van Priscilla, Queen of the Desert volgt twee dragqueens en een transseksueel die een oude bus kopen (die ze Priscilla noemen) en op roadtrip door Australië gaan. Één van hen, Tick, wordt uitgenodigd door zijn ex-vrouw om zijn show te presenteren in een ver oord. Tick vertelt zijn vrienden, Bernadette (een voormalig icoon wiens beste dagen achter haar liggen) en Adam (een onstuimige jonge onruststoker) echter niet zijn persoonlijke redenen voor de reis. Vanaf het moment dat zij aan boord stappen van de lavendelkleurige Priscilla begint het avontuur. Zo belanden de drie vrienden in de meest ongelukkige en komische situaties, ontmoeten zij verschillende vreemde karakters en merken ze dat niet iedereen zit te wachten op dragqueens, terwijl zij hun comfortzones verleggen en hun horizon verbreden.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies