Cast M-lab’s ‘Dogfight’ bekend

In juni is Dogfight in M-Lab te zien; een musical van de hand van het prijswinnend makersduo Pasek & Paul die eerder slechts op de Verenigde Staten en op West End in Londen te zien was. Bijzonder is dat de cast van de Nederlandse versie geheel bestaat uit laatstejaars studenten van de verschillende muziektheater-opleidingen. De regie is in handen van Benno Hoogveld en Allard Blom tekent voor de Nederlandse vertaling.

Dogfight werd geschreven door Benj Pasek en Justin Paul. Dit jonge duo (beide zijn pas 30 jaar) is zeer populair en won al vele prijzen. Samen met o.a. Jason Robert Brown vormen Pasek & Paul  zij het ‘post Sondheim’ tijdperk die de musicalmuziek van nu maakt; poppie met een goede beat. Dogfight in M-Lab is de eerste professioneel georganiseerde productie van hun hand die in Nederland te zien is.

Dogfight speelt zich af in het najaar van 1963 als een groep jonge mariniers zich in San Francisco verzamelt op de avond voordat zij vertrekken naar Vietnam om daar in de oorlog te vechten. Ze besluiten om hun laatste nacht van de vrijheid te vieren met een wreed spel genaamd de Dogfight. Iedereen zet geld in en degene die het lelijkste meisje weet mee te nemen naar het feest, wint de pot. Na een onheilspellend begin, proberen marinier Eddie en idealistische serveerster Rose toch nog wat van hun avond te maken. Maar liggen hun interesses genoeg op één lijn om het een date te noemen? En hoe geef je zo’n avond vorm als je weet dat je morgen naar een oorlogsgebied vertrekt?

De cast van Dogfight bestaat geheel uit derde- en vierdejaars studenten van de verschillende muziektheateropleidingen. De hoofdrollen worden gespeeld door Jeffrey Italiaander en Eline de Jong. Naast hen zijn ook Stef van Gelder, Iris Oppatja, Luuk Melisse, Rhona Roode, Jorrit de Vries, Marie Körbl, Ruben van Keer en Silencio Pinas te zien.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies