Disney’s Beauty and the Beast in 2017 in de bioscoop

Disney heeft bekend gemaakt dat het bekende verhaal van Belle en het Beest verfilmd gaat worden. Op 17 maart 2017 zal de 3D film in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn.

Emma Watson en Dan Stevens zullen de hoofdrollen van respectievelijk Belle en het Beest spelen. Luke Evans zal de rol van Gaston op zich nemen, daarnaast zullen Emma Thompson en Kevin Kline te zien zijn als Mrs. Potts (Mevrouw Tuit) en de vader van Belle (Maurice). Ten slotte zal Josh Gad te zien zijn als Le Fou.

In de film zullen onder andere de originele nummers in een nieuw jasje, terug te horen zijn. Deze muziek wordt gecomponeerd door Alan Menken. Samen met Tim Rice zal Menken ook nieuwe nummers schrijven voor de film als aanvulling op de originele gecomponeerde nummers. De regie ligt in handen van Bill Condon en het script wordt geschreven door Stephen Chbosky. In mei van dit jaar wordt er begonnen met de opnames van de film.

De animatieklassieker werd in 1991 uitgebracht door Walt Disney Pictures. Het verhaal werd omgetoverd tot musical en beleefde zijn Amerikaanse première in april 1994 op Broadway. In oktober 2005 kwam deze musical naar Nederland met Chantal Janzen en Stanley Burleson in de hoofdrollen. Volgend theaterseizoen brengt Stage Entertainment de voorstelling opnieuw naar de Nederlandse theaters.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies