Alex Klaasen en René van Kooten in Kiss of the Spider Woman

Theaterproducent OpusOne brengt van 5 juni t/m 5 juli 2015 de musical Kiss of the Spider Woman voor het eerst naar Nederland. De producent maakt ook meteen de eerste namen van de cast bekend: Alex Klaasen neemt de rol van Molina voor zijn rekening en René van Kooten speelt Valentin. De vertaling en regie is in handen van Koen van Dijk en de choreografie is van Frans Schraven en Chiara Re.

Kiss of the Spider Woman is gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig en de Oscar-winnende film uit 1985. Terrence McNally (o.a.The Full Monty, Ganesha) schreef het script en de songs zijn van John Kander en Fred Ebb, als duo ook verantwoordelijk voor onder meer Chicago en Cabaret. 

Het verhaal gaat over twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn – letterlijk – tot elkaar veroordeeld en leven onder zware fysieke omstandigheden. Beiden dromen van een beter leven buiten de gevangenis. Het verhaal neemt een verrassende wending als ze tegen elkaar worden uitgespeeld. Vrijheid en liefde zijn niet langer hetzelfde…

De Nederlandse versie van de musical gaat op maandag 8 juni in première en is slechts één maand te zien, exclusief in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies