Disney maakt ook van ‘Mulan’ een speelfilm

Disney heeft de smaak van de live-action films te pakken, steeds meer tekenfilms krijgen een variant met echte mensen. Na Alice in Wonderland, Maleficent en Cinderella is nu Mulan aan de beurt. Het script voor de film is geschreven door Elizabeth Martin en Lauren Hynek.

De tekenfilm Mulan kwam in 1998 in de bioscopen, met liedjes zoals “Reflection” en “I’ll make a man out of you”. Lea Salonga was toen verantwoordelijk voor de zang van Mulan in de film. Het is nog niet bekend of de live-action variant ook de liedjes uit de tekenfilm zal bevatten. De film vertelt het verhaal van meisje Mulan, die zichzelf vermomd als jongen om haar vaders plaats in te nemen in het Keizerlijke Leger om te strijden tegen de Hunnen.

Het is niet de eerste keer dat Disney een live-action film laat maken van een van de tekenfilms. Alice in Wonderland en Maleficent zijn al eerder uitgebracht door Disney en momenteel draait Cinderella in de bioscoop. Er wordt tevens gewerkt aan de film Beauty and the Beast waarin onder andere Emma Watson, Dan Stevens, Emma Thompson en Audra McDonald rollen zullen vertolken. En alsof dat allemaal niet genoeg is, wordt er ook van The Jungle Book en Dumbo een versie van vlees en bloed gemaakt. Benedict Cumberbatch, Cate Blanchett en Christian Bale zullen de stemmen verzorgen van tijger Shere Khan, slang Kaa en panter Bagheera. Wie Mowgli zal spelen is nog niet bekend. Dumbo zal geregisseerd worden door Tim Burton, die eerder de live-action film maakte van Alice in Wonderland.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies