Nominaties 69e Tony Awards bekend

De 69e Tony Awards staan alweer bijna voor de deur. Dit jaar zal de show op 7 juni gepresenteerd worden door Kristin Chenoweth en Alan Cumming.

De grootste kanshebbers zijn ‘An American in Paris’ en ‘Fun Home’. Zij ontvingen ieder maar liefst twaalf nominaties. Gevolgd door de runner-up ‘Something Rotten!’ met tien nominaties. Alle drie de shows zijn genomineerd in de categorie ‘beste musical’. De vierde nominatie in deze categorie is voor ‘The Visit’.

Genomineerd in de categorie beste mannelijke hoofdrol zijn Michael Cerveris (Fun Home), Robert Fairchild (An American in Paris), Brian d’Arcy James (Something Rotten!), Ken Watanabe (The King and I) en Tony Yazback (On the Town).

De actrices die met elkaar strijden om de titel beste vrouwelijke hoofdrol zijn Kristin Chenoweth (On the Twentieth Century), Leanne Cope (An American in Paris), Beth Malone (Fun Home), Kelli O’Hara (The King and I) en Chita Rivera (The Visit).

Tegen alle verwachtingen in ontving de door Harvey Weinstein geproduceerde musical ‘Finding Neverland’ geen enkele nominatie. De 69e Tony Awards vinden op 7 juni plaats en zijn dankzij CBS live vanuit de Radio City Music Hall te volgen. Op de website van de Tony Awards kan je een volledige lijst met nominaties terugvinden.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies