Jenny Arean theater in met Marijn Brouwers

Zangeres Jenny Arean staat deze maand 55 jaar op de planken; ze debuteerde in april 1960 bij het ABC-Cabaret van Wim Kan. Reden om vandaag een nieuwe theatertournee aan te kondigen. Samen met collega Marijn Brouwers brengt ze volgend seizoen een muzikaal programma naar de Nederlandse theaters. De voorstelling gaat deels bestaan uit oud materiaal uit de 55 jaar dat Arean nu op het podium staat, zoals de klassiekers Beloof het me, Joodse vrouw en Amsterdams Parfum. Daarnaast schrijft Brouwers voor haar en hemzelf een groot aantal nieuwe nummers. De voorstelling gaat op 16 mei 2016 in première in De Kleine Komedie in Amsterdam en is tot en met december 2016 te zien. De regie is in handen van Ruut Weissman.

Het tweetal kent elkaar van de musical Foxtrot waarin zij vijftien jaar geleden samen speelden. Al zongen ze toen letterlijk vijf regels samen, het smaakte naar meer. De voorverkoop van deze tournee loopt via de verschillende theaters. Brouwers, die de afgelopen jaren veel lof oogstte met zijn theatrale odes aan Frans Halsema en Charles Aznavour, is eerst nog van september 2015 tot en met januari 2016 te zien met de succesreprise van zijn Aznavour-hommage.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies