Makers van ‘Vijftig tinten… de parodie’ komen met voetbalvrouwenmusical

Na het succes van Vijftig tinten… de parodie hebben de makers opnieuw de handen ineen geslagen voor een geheel nieuwe musical: Pumps en Penalties – de voetbalparodie. Een smeuïge parodie op de voetbalwereld. Het script is wederom van Niek Barendsen; Jasper Verheugd tekent weer voor de regie. Voor de muziek en liedteksten is Peter van de Witte aangetrokken. De cast bestaat uit o.a. Birgit Schuurman, Han Oldigs, Maaike Martens en Jolanda van den Berg. Pumps en Penalties gaat op maandag 18 januari 2016 in première in De Goudse Schouwburg en is tot en met 7 mei in het hele land te zien.

Pumps en Penalties – de voetbalparodie gaat over drie bloedmooie, jonge vrouwen die maar één dingen willen: voetbalvrouw worden, net als hun idolen Yolanthe, Sylvie en Estelle. Ze dromen van roem, rijkdom en knappe voetbalhelden; van modeshows, rode lopers, spelprogramma’s en een eigen lingerielijn. Hun plan werkt, jonge spelers vallen voor hun charmes, maar de hotste en beste voetballer van het stel wil niets van hen weten; hij zoekt een heel ander soort vrouw… Wie wint zijn hart, welke Assepoester past de gouden pump?

In deze musical wordt niemand uit ‘het wereldje’ gespaard. Iedereen die iets is of was in het Nederlandse voetbal passeert de revue: Wesley, Robin en Arjen; mopperaars Mulder en Derksen, taalkunstenaar Van Gaal, vergeten voetbalvrouwen als Danny Cruijff en Truus van Hanegem, de schrijvers Gijp en Kieft; en Cruijff, natuurlijk Cruijff. Iedereen krijgt ervan langs. Het is pas erg als je niet genoemd wordt.

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies