Soldaat van Oranje speelt speciale voorstelling op Aruba

De productie van Soldaat van Oranje is door de Gouverneur van Aruba en zijn kabinet gevraagd invulling te geven aan het vieren van 200 jaar Koninkrijk op 1 mei 2015 te Aruba.

De voorstelling zoals deze normaal gesproken in de TheaterHangaar op voormalig marine kamp Valkenburg in Katwijk wordt gespeeld, is vanwege de omvang en techniek niet naar een andere locatie te verplaatsen. Er is daarom gekozen om op Aruba de voorstelling te spelen die de makers en acteurs van Soldaat van Oranje vorig jaar hebben gemaakt voor Theater Na de Dam. Onder de titel ‘Als wij niets doen’ speelden zij toen op 4 mei in de Leidse Schouwburg met de toenmalige cast, van wie een deel – onder wie Matteo van der Grijn en Sylvia Poorta – ook nu meegaat naar Aruba, deze voorstelling. De voorstelling in Katwijk speelt natuurlijk gewoon door in de huidige rolbezetting.

In de voorstelling ‘Als wij niets doen’ staat het maken van keuzes onder de druk van de oorlog, en de gevolgen van die keuzes, centraal. Met behulp van scènes uit de musical, aangevuld met fragmenten uit de Nederlandse literatuur en poëzie, wordt belicht hoe deze keuzes en gevolgen invloed hebben gehad op de volgende generaties.

Om de rol die Aruba en de Arubanen hebben gehad tijdens de Duitse bezetting van Nederland, in deze voorstelling te verwerken, is gekozen voor een gedicht over de Arubaanse verzetsheld Boy Ecury. Een gedicht van zijn nicht Giselle Ecury. De koorpartijen, die normaal gesproken door het ensemble van de productie worden gezongen, worden op Aruba verzorgd door het Arubaanse Zeemanskoor.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen op vrijdag 1 mei ’s avonds in de haven van Oranjestad de éénmalige speciale voorstelling bij.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies