Social media première Dreamgirls

Na een tour door heel Nederland, beleefden de Dreamgirls op 1 mei hun social media première in het DeLaMar Theater, waar zij nog tot en met juli te zien zullen zijn. Onder toeziend oog van, onder andere 170 bloggers en social media reporters, beleefde de musical opnieuw een geslaagde première.

Tijdens deze voorstelling werd voor het eerst het nummer ‘Listen’ ten gehore gebracht door Berget Lewis en Carolina Dijkhuizen. De vertaling van het nummer kwam neer op ‘Luister’, maar dat maakte de ervaring er niet minder om.

Na de première spraken wij met het regieteam, Gijs de Lange en William Spaaij, over hun samenwerking. Gijs de Lange heeft al heel wat jaren regie-ervaring maar dit is de eerste musical die hij regisseert. Wel heeft De Lange al verschillende opera’s geregisseerd, en vindt hij Dreamgirls hier erg op lijken vanwege de dialogen op muziek die in de musical voorkomen. Naast Dreamgirls is Gijs de Lange bezig met Sunshine Boys, een toneelstuk dat eveneens in het DeLaMar staat, maar dan in de Mary Dresselhuys zaal. (Lees hier ons eerdere interview met Gijs de Lange).

Beide heren waren zeer te spreken over de samenwerking met elkaar. William Spaaij staat tijdens deze musical voor het eerst niet zelf op de planken maar had met Dreamgirls zijn eerste klus als regie assistent te pakken. “Ik heb ontzettend veel geluk gehad met een regisseur als Gijs. Hij heeft een bijzondere manier van werken, een rauwe manier. De samenwerking was heel goed en ik heb hier echt een vriendschap aan over gehouden.” Blijkbaar bevalt de samenwerking zo goed dat Spaaij en De Lange al aan het denken zijn over andere regieklussen. “Maar het lijkt mij bijvoorbeeld ook heel leerzaam om door Gijs geregisseerd te worden.” Aldus Spaaij.

William Spaaij heeft het gevoel dat hij zelf ook echt iets heeft kunnen bijdragen aan deze musical:  “Het geeft een enorme voldoening als je in de zaal zit. Wanneer je zelf niet speelt, werk je met de hele groep naar een gezamenlijk resultaat. Deze acteurs zijn bijvoorbeeld voornamelijk acteurs met een zangachtergrond. Door deze productie zijn zij erg gegroeid in hun spel.”

Op 1 mei was de nationale actiedag voor slachtoffers uit Nepal. Na de show werd hiervoor gecollecteerd voor Giro 555 door de cast van Dreamgirls. De musical is nog in mei, juni en juli te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies